Dit jaar zal het ARHF bestuur opnieuw een Open Dag organiseren.
Noteert u alvast in uw agenda: zondag 27 oktober 2019.


Neem een loopje met ...
Onder de noemer ‘Neem een loopje met …’ geven ook schrijvers een persoonlijke rondleiding door de tentoonstellingen in Museum Kranenburgh in Bergen. De tijdelijke 'buren’ van het museum, bewoners van het Adriaan Roland Holsthuis, vertellen tijdens de loopjes over hun ervaringen in Bergen en over wat ze zien in Kranenburgh.

Kranenburgh organiseert deze bijzondere serie rondleidingen in samenwerking met het Bert Schierbeek Fonds en het Adriaan Roland Holst Fonds.
Zie ook: http://kranenburgh.nl/activiteit

Noteer alvast in de agenda de volgende loopjes:
- juli: Erik Lindner
- augustus: Pauline Vijverberg
- oktober: Anne van Amstel
- november: Bregje Bleeker
- december: Florette Dijkstra


Korte filmimpressies drukbezochte Open Dag Schrijvershuis 28 oktober 2018

Voordracht dichteres Emma Crebolder: https://youtu.be/ZA_uoQPWNrY
Voordracht cabaretier en publicist Jacques Klöters: https://youtu.be/fDhoIIX3FlM
Voordracht schrijver Onno Wesseling: https://youtu.be/eURTGpucO2c

De Open Dag in 2019 staat gepland zondag 27 oktober.


Open Dag Schrijvershuis 28 oktober 2018: 11.00-17.00 uur. Toegang: vrij
Zondag 28 oktober, de laatste zondag van de Bergense Kunst10daagse, wordt het schrijvershuis aan de Nesdijk opnieuw voor iedereen opengesteld. Er zijn korte voordrachten te beluisteren van schrijvers en dichters die eerder in het huis verbleven.
Voordrachten door: Emma Crebolder, Jacques Klöters en Onno Wesseling.
Klik hier voor het programma.


Roland Holstprijzen 2018
Het bestuur van het Roland Holstfonds heeft op 1 mei j.l. de namen bekend gemaakt van de laureaten.
De A. Roland Holstprijs voor Poëzie gaat naar Mustafa Stitou. Zie persbericht.
De A. Roland Holstprijs voor Kunst ontvangt Judith Nab. Zie persbericht.


Roland Holstfonds heeft Facebook en Twitter
Klik hier voor Facebook. Klik hier voor Twitter.


Een (nieuw) loopje met . . .
Onder de noemer ‘Neem een loopje met …’ geven schrijvers een persoonlijke rondleiding door de tentoonstellingen in Museum Kranenburgh in Bergen. Tijdens de Loopjes vertellen de tijdelijke 'buren’ van het museum, bewoners van het Adriaan Roland Holsthuis over hun ervaringen in Bergen en over wat ze zien in Kranenburgh. Op woensdag 25 april is het de beurt aan schrijfster en literair vertaalster Anneke Brassinga.
Sinds 1987 publiceerde Anneke Brassinga 10 dichtbundels en 5 prozawerken. Ze ontving vele prijzen voor zowel haar werk op het gebied van proza als poëzie, waaronder de Herman Gorterprijs, de Const. Huygenprijs en de P.C. Hooftprijs. In Het Roland Holsthuis zal de schrijfster verder werken aan een essay over de Franse symbolistische dichter Stéphane Mallarmé. De invloed van Mallarmé reikt verder dan de literatuur. Hij inspireerde ook kunstenaars en componisten, waaronder Man Ray en Claude Debussy. Anneke Brassinga zal tijdens haar loopje in Kranenburgh laten zien hoe diverse kunstdisciplines elkaar tot op de dag van vandaag beïnvloeden!

Rondleiding | Neem een loopje met ... | 25 april 2018 om 12.30 uur tot 13:00 uur| start: balie Kranenburgh | gratis (excl. museumentree).

Kranenburgh organiseert deze serie rondleidingen in samenwerking met het Bert Schierbeek Fonds en het Adriaan Roland Holst Fonds.
Zie ook: www.kranenburgh.nl/activiteit/84/neem-een-loopje-met

Noteer alvast in de agenda de volgende loopjes:
-september: Maaike Meijer
-november: Ilse Starkenburg
-december: Manuel Kneepkens


Ook de Roland Holstfonds Nieuwsbrief ontvangen?
Klik hier om u in te schrijven.


Open Dag Schrijvershuis 2017
Zondag 29 oktober, de laatste zondag van de Bergense Kunst10daagse, wordt het schrijvershuis aan de Nesdijk opnieuw voor iedereen opengesteld. Er zijn korte voordrachten te beluisteren van Ineke Riem, H.C. ten Berge en Erik Rozing, schrijvers en dichters die eerder in het huis verbleven. Toegang gratis.
Klik hier voor het programma.


Neem een loopje met ...
Onder de noemer ‘Neem een loopje met …’ geven ook schrijvers een persoonlijke rondleiding door de tentoonstellingen in Museum Kranenburgh in Bergen. De tijdelijke 'buren’ van het museum, bewoners van het Adriaan Roland Holsthuis, vertellen tijdens de loopjes over hun ervaringen in Bergen en over wat ze zien in Kranenburgh. Op woensdag 25 oktober 2017 neemt schrijver Anton Dautzenberg bezoekers mee door Museum Kranenburgh.

Rondleiding | Neem een loopje met Anton Dautzenberg | 25 oktober | 12.30 uur | start: balie Kranenburgh | gratis (excl. museumentree).

Kranenburgh organiseert deze serie rondleidingen in samenwerking met het Bert Schierbeek Fonds en het Adriaan Roland Holst Fonds.
Zie ook: www.kranenburgh.nl/agenda/event


ARHF ontvangt bijdrage van het LIRA
Onlangs heeft het bestuur het fantastische bericht gekregen dat het LIRA fonds een financiële bijdrage toekent aan het Roland Holstfonds ter ondersteuning in de organisatorische en onderhoudskosten van het schrijvershuis. De bijdrage van het LIRA fonds stelt ons in staat ook in 2018 het voormalige woonhuis van Roland Holst open te houden voor schrijvers.


Victorie Oeuvreprijs 2017 uitgereikt op 25 september
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis van Alkmaar is de Victoriefonds Oeuvreprijs 2017 uitgereikt aan Jan van der Vegt. Hij schreef o.a. de biografiën over Hans Andreus, Adriaan Roland Holst, Hendrik de Vries en Jan Elburg. En recentelijk is zijn boek Vierspan uitgegeven over dertig jaar werk aan deze biografieën, hoe het allemaal kwam en hoe het nooit eindigt. Zie de recensie.
Jan van der Vegt was vele jaren bestuurslid van het Roland Holstfonds.


De laureaat nam de prijs en penning in ontvangst van burgemeester Bruinooge.


Nieuw citaat uit het gastenboek
Zie Schrijvershuis


ANBI status verleend
Sedert 2016 heeft de Stichting A. Roland Holstfonds de status van culturele ANBI.

Zie VriendenZee