Een (nieuw) loopje met . . .
Onder de noemer ‘Neem een loopje met …’ geven schrijvers een persoonlijke rondleiding door de tentoonstellingen in Museum Kranenburgh in Bergen. Tijdens de Loopjes vertellen de tijdelijke 'buren’ van het museum, bewoners van het Adriaan Roland Holsthuis over hun ervaringen in Bergen en over wat ze zien in Kranenburgh. Op woensdag 24 januari is het de beurt aan vertaalster en tijdschriftredacteur Désirée Schyns.
Désirée Schyns (1959) is literair vertaalster uit het Frans. Voor haar verdiensten voor de Franse literatuur in Nederland ontving zij in 2006 een stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In Bergen zal Schyns verder werken aan de hervertaling van het tweede deel van A la recherche du temps perdu van Marcel Proust.

Rondleiding | Neem een loopje met ... | 24 januari 2018 om 12.30 uur tot 13:00 uur| start: balie Kranenburgh | gratis (excl. museumentree).

Kranenburgh organiseert deze serie rondleidingen in samenwerking met het Bert Schierbeek Fonds en het Adriaan Roland Holst Fonds.
Zie ook: www.kranenburgh.nl/agenda/event

Noteer alvast in de agenda de volgende loopjes:
-april: Anneke Brassinga
-september: Maaike Meijer
-november: Ilse Starkenburg
-december: Manuel Kneepkens


Ook de Roland Holstfonds Nieuwsbrief ontvangen?
Klik hier om u in te schrijven.


Open Dag Schrijvershuis 2017
Zondag 29 oktober, de laatste zondag van de Bergense Kunst10daagse, wordt het schrijvershuis aan de Nesdijk opnieuw voor iedereen opengesteld. Er zijn korte voordrachten te beluisteren van Ineke Riem, H.C. ten Berge en Erik Rozing, schrijvers en dichters die eerder in het huis verbleven. Toegang gratis.
Klik hier voor het programma.


Neem een loopje met ...
Onder de noemer ‘Neem een loopje met …’ geven ook schrijvers een persoonlijke rondleiding door de tentoonstellingen in Museum Kranenburgh in Bergen. De tijdelijke 'buren’ van het museum, bewoners van het Adriaan Roland Holsthuis, vertellen tijdens de loopjes over hun ervaringen in Bergen en over wat ze zien in Kranenburgh. Op woensdag 25 oktober neemt schrijver Anton Dautzenberg bezoekers mee door Museum Kranenburgh.

Rondleiding | Neem een loopje met Anton Dautzenberg | 25 oktober | 12.30 uur | start: balie Kranenburgh | gratis (excl. museumentree).

Kranenburgh organiseert deze serie rondleidingen in samenwerking met het Bert Schierbeek Fonds en het Adriaan Roland Holst Fonds.
Zie ook: www.kranenburgh.nl/agenda/event


ARHF ontvangt bijdrage van het LIRA
Onlangs heeft het bestuur het fantastische bericht gekregen dat het LIRA fonds een financiële bijdrage toekent aan het Roland Holstfonds ter ondersteuning in de organisatorische en onderhoudskosten van het schrijvershuis. De bijdrage van het LIRA fonds stelt ons in staat ook in 2018 het voormalige woonhuis van Roland Holst open te houden voor schrijvers.


Victorie Oeuvreprijs 2017 uitgereikt op 25 september
Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het stadhuis van Alkmaar is de Victoriefonds Oeuvreprijs 2017 uitgereikt aan Jan van der Vegt. Hij schreef o.a. de biografiën over Hans Andreus, Adriaan Roland Holst, Hendrik de Vries en Jan Elburg. En recentelijk is zijn boek Vierspan uitgegeven over dertig jaar werk aan deze biografieën, hoe het allemaal kwam en hoe het nooit eindigt. Zie de recensie.
Jan van der Vegt was vele jaren bestuurslid van het Roland Holstfonds.


De laureaat nam de prijs en penning in ontvangst van burgemeester Bruinooge.


Nieuw citaat uit het gastenboek
Zie Schrijvershuis


ANBI status verleend
Sedert 2016 heeft de Stichting A. Roland Holstfonds de status van culturele ANBI.

Zie VriendenZee