Het schrijvershuis is mede mogelijk dankzij een bijdrage van het LIRA Fonds

Sinds 2002 is het voormalige woonhuis van A. Roland Holst ingericht als schrijvershuis. Auteurs kunnen zich hier in alle rust terugtrekken om te werken.
Het Bert Schierbeekfonds uit Amsterdam selecteert de huurders en biedt iedere kalendermaand een schrijver, dichter of literair vertaler de mogelijkheid het huis tegen een gereduceerd tarief te huren. Geïnteresseerden kunnen op de website van Bertschierbeekfonds informatie opvragen.

In 2019 werd het huis achtereenvolgens aan de volgende auteurs beschikbaar gesteld:
Niels Bokhove, Hanneke van Schooten, Sophie Zijlstra, Peter Bergsma, Arjen van Veelen, Erik Rozing, Erik Lindner, Pauline Vijverberg, Mustafa Stitou, Anne van Amstel, Bregje Bleeker en Florette Dijkstra.

In 2016:
Onno wesseling, Josse de Haan, Pieter Hoexum, Marc Boog, Hans Boland, Anne Vegter, Annemieke Gerrist, Inge Schilperoort, Hanneke van Schooten, Emma Crebolder en Manuel Kneepkens.

Jaarlijks wordt het huis op de laatste zondag van oktober één dag opengesteld voor publiek. Als bezoeker krijgt u een indruk hoe de dichter Adriaan Roland Holst lange tijd woonde en werkte en ook van de verblijfplaats van de schrijvers, dichters en vertalers die dit bijzondere huis een maand lang als hun werkplek mogen beschouwen.
Open dag 2020: zondag 1 november gaat niet door!

In het schrijvershuis ligt een gastenboek waar bewoners korte stukjes over hun verblijf schrijven. Onderstaande pagina schreef Hester Knibbe.